a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Elkezdődtek a lakossági rákötések

2015. jnius 19, Péntek
A Nagyatád és környéke csatornahálózat kiépítésének jelentős része elkészült. Ez azt jelenti, hogy lehető válik az ingatlanok döntő többségének rákötése a szennyvízelvezető rendszerre.

Azokon a szakaszokon, ahol a kivitelező még építési munkát végez, a szennyvizek továbbvezetéséről ideiglenes megoldásokkal gondoskodnak. Ez azért fontos, hogy a rendszer terhelése mielőbb elérje a szaghatás kezelő berendezések próbaüzemének lefolytatásához szükséges terhelést.

Jeszták Lajos létesítményi főmérnök, a Mérnökszervezet képviselője a csatornahálózat próbaüzemének tapasztalatairól elmondta: az átemelők és szaghatás kezelő berendezések üzempróbái megtörténtek. Az üzemeltetés során a terhelés 30 %-át elérő szennyvízmennyiségre van szükség ahhoz, hogy a szaghatáskezelő- berendezéseket automatikus üzemmódban működve beszabályozhassák és a szükséges próbaüzemi mérések megtörténhessenek.

A kivitelező, Szabadics Zrt. építésvezetője, Pólya Gábor kérésünkre összefoglalta, hogy az érintett településeken még milyen munkákra lehet számítani a következő napokban. Kutason 300 méter gerincvezeték építése van még vissza a Szellő utcában. Lábodon a Lenin utcában hiányzik 10 méter gerincvezeték. Ugyanez a helyzet Bakházán, ahol 260 méter gerincvezetéket kell még lefektetni az átemelőig. Mindhárom faluban az úgynevezett vákumkutas talajvízszint-süllyedéses módszert kell alkalmazni. Lábodon 5, Ötvöskónyiban és Háromfán 2-2 tisztítóaknát fognak még kiépíteni a jövő hét folyamán. Taranyban 20-25 méter gerincvezeték építése, javítása van vissza, valamint 1 aknát kell még kiépíteni. Kivadáron a kisebb hibákat javítják, ami az üzemeltetést nem befolyásolja. Rinyaszentkirályon és Görgetegen már nem dolgoznak a szakemberek.

 

Utolsó frissítés: 2015-06-23