a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Folyamatosan készül a nagyatádi szennyvíztelep

2014. augusztus 30, Szombat
Ütemterv szerint készült a nagyatádi szennyvíztelep korszerűsítése. A szakemberek mindezt úgy végzik, hogy a munkákkal párhuzamosan a telep folyamatosan fogadja a környék szennyvízét.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló 5 milliárd forintos költségvetésű program során kiépül a csatornarendszer Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany településeken, Nagyatád - Kivadár településrészén, és egyben korszerűsödik a térségi központ szennyvíztisztító telepe.

A projekt során a szennyvíztisztító telep is megújul: megnő a biológiai tisztítókapacitása, korszerűsödik a technológia, az épületek, a berendezések és az elektromos hálózat is.

Mint Plávics Lajos, a megújuló nagyatádi szennyvíztelep építésvezetője elmondta: a tervezett új, egyesített műtárgy – vasbeton medence – szerkezete elkészült és víztartási próbái megvalósultak. Jelenleg kivitelezés alatt vannak a levegőztető rendszerek és folyamatban van a technológiai, gépészeti szerelés, valamint a szivattyúk, keverők elhelyezése, csőrendszer szerelése.

- Folyamatosan készül az új szivattyú gépház és megkezdődtek az udvartéri vezetékek munkái, valamint a régi rácsgépház felújítása is zajlik.

Utolsó frissítés: 2014-09-01