a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Lábodi diák nyerte a (K)VÍZ fődíját

2014. prilis 29, Kedd
Hét dél-somogyi általános iskola félezer felső tagozatos tanulója vett részt a (K)VÍZ online vetélkedőn, amelyen a környezettudatosság jegyében a felszíni és felszín alatti vizekről, valamint azok felhasználásáról töltöttek ki három fordulóban egy-egy totót. A legjobbak tegnap vették át jutalmukat Nagyatádon.

- Rendkívül örömteli, hogy ilyen sok fiatal töltötte ki a víz jelentőségéről, felhasználásáról és megóvásáról készült totókat - mondta Ormai István, a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás elnöke, Nagyatád polgármestere. – Abban az életkorban szólítottuk meg a fiatalokat, amikor már fogékonyak a környezettudatosságra, s a most kapott ösztönzések elkísérhetik őket egész életükben.

 A vetélkedő a Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése című uniós támogatással megvalósuló, jelenleg is zajló projekt keretében indult útjára. Az 5 milliárd forintos költségvetésű program során kiépül a csatornarendszer Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany településeken, Nagyatád - Kivadár településrészén, és korszerűsödik a térségi központ szennyvíztisztító telepe. Az itt élők életminősége javul, csökken a talajszennyezés és a környezeti terhelés.

Az internetes játékot az érintett 9 településen működő 7 általános iskola felső tagozatosainak hirdették meg: a felhívásra 493 tanuló jelentkezett. A végső sorsoláson az a 15 diák vett részt, aki mindhárom fordulóban hibátlanul töltötte ki a totót, s így összesen 42 pontot ért el. A fődíjat, az 50 ezer forint értékű kerékpárt a lábodi Orsós Erik, a Kutas-Lábodi Révkomáromi János Általános Iskola Kótai Lajos Tagiskolájának nyolcadik osztályos tanulója nyerte.


A fődíj kerékpárt Orsós Eriknek átadja Ormai István a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás elnökeA mai díjátadáson négyen 5000 forintos könyvutalványt, tízen pedig pendrive-ot vettek át. A 41 és 42 pontot elért tanulók - összesen 43-an – meglepetés-ajándékként környezetbarát ceruzakészletet kaptak. A gyerekek környezet iránti fogékonyságát erősítő, figyelmüket a fenntartható fejlődésre terelő pedagógusokat értékes könyvutalványokkal díjazták.

További fotók a Galériában

Utolsó frissítés: 2014-04-29