a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Magas talajvíz nehezíti a kivitelezést

2014. jnius 26, Csütörtök
A beruházás szinte összes településen vannak olyan építési szakaszok, amelyeket magas talajvíz nehezít. Ennek ellenére ütemterv szerint halad az építkezés a kilenc településen.

Pólya Gábor, a kivitelező Szabadics Zrt. építésvezetője elmondta: Bakházán továbbra is szünetelnek a munkák a talajvízviszonyok és a nagy fektetési mélység miatt. Háromfán a közút mellett folyik a  kivitelezés, itt is gondot okoz a talajvíz. Vákuumos alvállalkozót egyelőre nem kellett bevonni, de folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

Taranyban  a kivitelezés önkormányzati területen vákuumos talajvízszint süllyesztés mellett folyik. Görgetegen is önkormányzati területen zajlik a kivitelezés két munkaponton, itt regionális nyomóvezeték építése zajlik. Rinyaszentkirályon a kivitelezés befejeződött, két közterületi gerincvezeték átemelőre történő rákötése maradt vissza.

Lábodon is két munkaponton, a 68-as főút mellett illetve önkormányzati szakaszon dolgoznak a kivitelezők.  Ötvöskónyiban a készültség 80 százalékos, minimális szakasz maradt a közút mellett, ám a talajvíz miatt vákuummal tudnak haladni. Kutason is lelassult a kedvezőtlen talajszerkezet miatt a kivitelezés, ám a készültség foka majdnem eléri a 90 százalékot. Kivadáron 150 méter van vissza, a talajvíz miatt vákuumos alvállalkozó bevonása szükséges.

- Mindenhol elmondható, hogy a regionális nyomóvezetékeknél a szerelőaknák kihelyezése a szállítás ütemében történik, ezek szerelvényezése történik majd ezt követően – tette hozzá Pólya Gábor.

Utolsó frissítés: 2014-06-26