a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Problémamentesek a rákötések Lábodon

2015. jlius 8, Szerda
A Nagyatád és környéke csatornahálózat kiépítése 9 települést érint. A rendszer elkészült. Pontosan egy hónapja tart a próbaüzem. Most már az ingatlantulajdonosokon a sor, hogy a saját területükön kiépítsék a vezetéket, és rákössenek a hálózatra. Lábodon jó a rákötési arány.

Lassu István polgármestertől megtudtuk: a 720 ingatlantulajdonos 40 százaléka élt a lehetőséggel. 640 lábodi igényelte és kötötte meg a szerződést a szennyvízrendszerhez való csatlakozásra. A próbaüzem első hónapjában 300 rákötést el is végeztek. Akik már használják a csatornarendszert, elismerően beszélnek róla. A várakozóknak is fontos, ezért sürgetik is a munkákat – tette hozzá.
Akiknek nincs lehetőségük a munkát házilagosan kivitelezni, azok igénybe vehetik szakember segítségét. Fontos tudnivaló: a házi bekötés kialakítását jelezni kell az önkormányzatnál, amely biztosítja az igénybejelentéshez szükséges nyomtatványt és megszervezi a csoportos az átvételt is. A szolgáltató az átvételért úgynevezett felülvizsgálati díjat számít fel. A próbaüzem alatt ez a díj kedvezményes, csupán 1000 Ft, ám ezt sem kell megfizetni, mert átvállalja a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás. Azon ingatlantulajdonosnak, aki ez idő alatt nem köt rá a rendszerre, már meg kell fizetnie a felülvizsgálat teljes költségét, ami 15.113 Ft. Érdemes hát a következő 2 hónapban még rácsatlakozni az új csatornahálózatra.

Utolsó frissítés: 2015-07-08