a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Zöld lámpa a Rinyamenti Víziközmű Társulatnak

2010. prilis 23, Péntek
Megalakult tegnap Lábodon a Rinyamenti Víziközmű Társulat. A szervezet kilenc település csatornázási programját szervezi mostantól fogva.

Egyhangú döntéssel alakították meg tegnap Lábodon a küldöttek a Rinyamenti Víziközmű Társulatot. Az alakuló ülésen az érintett lakosság 73 százalékának képviselete jelent meg, így nem merült fel akadály a társulat megalakítása előtt.

Ormai István, Nagyatád polgármestere elmondta: a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás 111 millió forintos uniós támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjában. A pénzből Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztését, valamint Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany és a Nagyatád Kivadár városrészének csatornázását készítik elő.

- A megvalósításhoz vezető út fontos lépése volt a víziközmű társulat megalakítása - hangsúlyozta Ormai István az ülést követően a Somogy Portálnak. - Soha vissza nem térő lehetőséget kaptunk, a települések vezetői és lakói is felismerték ezt. Mi sem jelzi jobban, minthogy már most 76,5 százalékos támogatottságnál tartunk, ami bíztató kezdete a szervezőmunkának. A pályázat kétfordulós, 2011. február 20-ra kell elkészülnünk a második körös pályázattal. Most nagyon fontos szakmai feladatok várnak ránk és a projektben közreműködő szakemberekre, a víziközmű munkatársainak pedig tovább kell folytatnia a szervezőmunkát.

Mint megtudtuk: a programhoz a lakosságnak is hozzá kell járulnia. Azok a tulajdonosok, akik lakás-takarékpénztári megtakarítás keretében - havi 1.950 forint megfizetésével 100 hónapon át - gyűjtik az önerőt, vagy egy összegben fizetik meg a díjat, jelentős - 65 ezer forintos - állami támogatásban részesülnek. Az ülésen elfogadták az új szervezet alapszabályát és tisztségviselőket választottak.

A társulat intézőbizottságának elnöke Ormai István, a felügyelőbizottság elnöke Csajághy Györgyné lett.

Utolsó frissítés: 2013-04-08