a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Küzdelem a vízzel

2014. oktber 20, Hétfő
Már a nyáron leesett sok eső is gondot okozott az építőknek a beruházás előrehaladásában, de a mostani napok tovább nehezítik a munkát.

Hiába reméltek hosszú száraz őszt a csapadékos nyár után a nagyatád környéki településen csatornát építők, az időjárás nem kegyes hozzájuk. Szinte valamennyi településen a talajvíz okoz gondot, s emiatt szivattyúkat kell működtetni, ami visszafogja a lendületet. A gerincvezeték nagy része azonban készen van, s az eredeti ütemezés is tartható annak ellenére, hogy a vártnál küzdelmesebb néhány szakasz építése. 

A nagyatádi szennyvíztelepen az új  tömbösített műtárgy építése befejeződött, a gépészeti szerelés 90 %-os készültségű. A szivattyú gépház építészeti és gépészeti munkáiból már csak mintegy 10 %-nyi van vissza. Valamennyi udvartéri vezetéket lefektették, a következő hetekben a műtárgyakra való csatlakozásokat készítik el. Ugyancsak elkészültek azok az elekrtomos munkák, melyek a központi vezérlő és a telepi gépek közötti kapcsolatot teremtik meg. A régi rácsgépház felújítása is jó ütemben halad, már csak a nyílászárók várnak elhelyezésre.

 

Utolsó frissítés: 2014-10-24