a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Szerződéskötés a mérnök, műszaki ellenőri feladatokra

2013. jnius 27, Csütörtök
Új lendületet vehet 8 község és egy nagyatádi városrész csatornahálózatának építése, valamint Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése, melyre uniós támogatást nyert a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás. Ma írták alá a szerződést a beruházás minőségi lebonyolításáért felelős mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységekre.

A program keretében megépül Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany  és Nagyatád-Kivadár településrészén a csatornarendszer, s egyben korszerűsítik a kistérségi központ szennyvíztisztító telepét. A csaknem 5 milliárd forintos beruházás 83 százalékát az Európai Unió és a magyar állam központi költségvetése finanszírozza, a fennmaradó részt az ingatlantulajdonosok hozzájárulása biztosítja.

 A mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységekre kiírt közbeszerzési eljárásban a Nagyatád Mérnök Konzorcium kapott lehetőséget a szerződéskötésre. A konzorcium tagjaival - OVIBER Kft., Kapos Hidro Kft., UTIBER Kft. – ma írt alá megállapodást Ormai István, a szennyvíztársulás elnöke.  A szakemberek kötelezettséget vállaltak a kivitelezési munkák felügyeletére, a szakmai előírások maradéktalan betartására és a nemzetközi szabályok érvényesítésére. Ők ellenőrzik a beruházás teljes folyamatát, az engedélyek beszerzését  és érvényességüket, a tervek szerinti előrehaladást, a vállalkozó teljesítését és elszámolását, az előírt szakmai és minőségi követelmények betartását, s nem utolsósorban a leszállított eszközök minőségét.

 - Nagyon fontos szerződést írtunk ma alá, hiszen a műszaki ellenőri feladatot ellátó szervezet tevékenysége a biztosíték az európai uniós szabályok betartására és a beruházás minőségi megvalósítására. Az építés ideje alatt kontrollálják a kivitelezőt, felelnek az első osztályú megvalósításért, hozzájuk jutnak el majd a lakossági vélemények, kérések, panaszok - hangsúlyozta Ormai István, a társulás elnöke.  – A program megvalósulásával olyan mértékű infrastrukturális fejlesztés veszi kezdetét, amelyre Belső-Somogyban az elmúlt évtizedekben nem volt példa. A beruházás jelentősen növeli a 9 település otthonainak komfortját, javítja a csaknem húszezer lakos életminőségét.

 A „Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése” című p A konzorcium tagjaival aláírja a szerződést Ormai István társulási elnökrojekt megvalósítási szakaszában még tart a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, amely lezárultával elindulhat az építkezés Bakházán, Görgetegen, Háromfán, Kutason, Lábodon, Ötvöskónyiban, Rinyaszentkirályon, Taranyban  és Nagyatádon. A napokban állították fel az érintett 9 településen azokat a táblákat, melyek az Európai Unió által támogatott projektről tájékoztatják a lakosságot. 

Utolsó frissítés: 2013-06-27