a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Szerződést kötött a Társulás a kivitelezővel

2013. jlius 17, Szerda
Több mint 100 ezer folyóméter gravitációs gerincvezeték és nyomóvezeték megépítésére írt alá szerződést ma a 9 település által életre hívott Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás. A Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése program során csaknem 5 milliárdos beruházás valósul meg a Rinya mentén az Európai Unió támogatásával.

Húszezer lak Ormai István elnök és Kovács Tamás vezérigazgató aláírja a kivitelezésre vonatkozó szerződéstos életminősége javul a térség legnagyobb méretű infrastrukturális beruházása nyomán. A Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Nagyatád, Rinyaszentkirály és Tarany összefogásával megvalósuló tervek egy meglévő szennyvíztelep teljes rekonstrukciójáról és a településeket a várossal összekötő, 3 ágon kiépülő csatornarendszerről szólnak. A környezetvédelmi beruházást 3 milliárd 986 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam központi költségvetése.

A kivitelezői tevékenységekre kiírt közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. volt. A mélyépítésben nagy gyakorlattal rendelkező vállalkozással ma írta alá a kivitelezésre vonatkozó megállapodást Ormai István, a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás elnöke. A szakemberek kötelezettséget vállaltak a csatornahálózat kivitelezési munkáinak elvégzésére 8 településen és Nagyatád Kivadár városrészében, valamint a szennyvíztisztító telep tervezésére és kivitelezésére. Ezzel vállalták csaknem 60 ezer folyóméter nyomóvezeték, közel 50 ezer folyóméter gravitációs gerincvezeték, több mint 33 ezer folyóméter bekötővezeték lefektetését, 3218 házi bekötés kialakítását, 40 házi- és 27 hálózati átemelő megépítését. A szennyvíztisztító telep a projekt során teljesen megújul: megnő a biológiai tisztítókapacitása, korszerűsödik a technológia, az épületek, a berendezések és az elektromos hálózat. A munkákra 24 hónap áll a kivitelező rendelkezésére, akinek képviseletében Kovács Tamás vezérigazgató gyors kezdést, minőségi munkát, és a lakossággal való közvetlen kapcsolattartást ígért a jelenlévő polgármestereknek.

Ormai István társulási elnök a beruházás melletti megfontolt, tudatos kiállást kért a polgármesterektől. - Érdemes volt végigjárni az előkészítés nehéz útját – mondta -, mert a most induló beruházás hosszú távon szolgálja majd a településeket. Nem csupán a jelenlegi lakosság életfeltételein javít, hanem több generációnak nyújt majd komfortos környezetet.

 A szerződés aláírását követően elhangzott, hogy a következő hetekben felgyorsulnak az események az érintett településeken: Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany és Nagyatád kivadári lakosai hamarosan lakossági fórumokon kapnak részletes tájékoztatást a beruházás ütemezéséről, a várható építési munkák menetéről.  Augusztusban pedig már a munkagépek is felvonulnak az építésre.

Az esemény képei a Fotógalériában - e linkre kattintva - láthatók

Utolsó frissítés: 2013-07-17