a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Ütemterv szerint halad a munka a nagyatádi szennyvíztelepen

2015. februr 10, Kedd
Jól halad a nagyatádi szennyvíztisztító-telep korszerűsítése. A Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése című projekt során a létesítményben megnő a biológiai tisztítókapacitás, korszerűsödik a technológia.

Mint megtudtuk, a szennyvíztelep biológiai kapacitásbővítésének részeként január 12-én átálltak az új műtárgyra. Ezzel párhuzamosan leürítik a régi műtárgyat, amelyet felújítanak, amely során előülepítő és kiegyenlítő funkciót kap, majd azután visszakerül az új rendszerbe.

Az új műtárgy naponta 5000 köbméteres terhelést tud, bőven tudja majd kezelni a projektben érintett települések szennyvizét. A régi iszaptározó medencék rekultivált területén épül az új szennyvíziszap-kezelő telep is. A komposztáló telepen is ütemterv szerint halad a munka. Itt történik majd az új telepen keletkező iszap komposztálása szalma-bekeveréses technológiával.. Ez az egység február második felében új gépészettel, komposzt szállító berendezésekkel várhatóan el tud indulni.

A Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése című projekt teljes költségvetése mintegy nettó 5 milliárd forint, amelynek egyötödét fordítják a szennyvíztelepre. A beruházás egyrészt a környező kilenc település csatornahálózatának kiépítését valósítja meg, de fontos része a nagyatádi szennyvíztelep korszerűsítése is, hiszen e nélkül a régi létesítmény nem tudná ellátni funkcióját.

Utolsó frissítés: 2015-02-10