a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        A program / Csatornázás

csövek a munkaterületenA projekt Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztését, valamint Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany és a nagyatádi Kivadár városrész csatornahálózatának kiépítését célozza meg. A csaknem 20 ezer helyi lakos életminőségét javító környezetvédelmi fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósulhat meg. E célokat az EU 75-85 %-os támogatásban részesítheti.

Az érintett településeken Nagyatád kivételével közműves szennyvízelvezetés nem működik. A háztartásokban keletkező kommunális szennyvizek elhelyezése és ártalmatlanítása korszerűtlen módon történik.

A szennyvízprogramban Nagyatád, Kutas, Ötvöskónyi, Bakháza, Háromfa, Tarany, Rinyaszentkirály, Görgeteg és Lábod települések vesznek részt. A beruházás során megvalósul a nagyatádi szennyvíztisztító teljes rekonstrukciója, új szennyvíztisztító technológia telepítése, valamint a szennyvíziszap kezelés zárt rendszerben történő megvalósítása. E fejlesztéssel kiküszöbölhető minden, a környezetet zavaró hatás, ugyanakkor a szennyvíz tisztításának hatékonysága érdekében a határértékek betartása minden feltétele fejlesztésre kerül. Elkészül a 9 települést érintő csatornahálózat kiépítése a szükséges gépészeti, technológiai berendezésekkel. A csatornahálózat 3 ágban kerül kiépítésre a szennyvíztisztítóig.

Utolsó frissítés: 2013-05-07