a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Jól vizsgázik a bővített szennyvíztelep

2015. jnius 22, Hétfő
A szennyvíztelep próbaüzeméről, a hátralévő munkákról, valamint az iszapkezelő telepnél még feladatot adó tevékenységekről kérdeztük Jeszták Lajos létesítményi főmérnököt.

A projekt egyik célja a szennyvíztisztító telep biológiai kapacitásának fejlesztése volt – tudtuk meg. Az új műtárgyat már idén januárban beüzemelték. Ezzel párhuzamosan elkezdték a régi biológiai műtárgy felújítását is. Ez azonban rosszabb állapotban volt a feltételezettnél, ezért a rekonstrukció tovább tartott. Június elején azonban ezt is bekapcsolták a rendszerbe.
A szennyvíztelepen tereprendezés és út-, kerítésépítési, helyreállítási munkák vannak még hátra – mondta Jeszták Lajos létesítményi főmérnök, a Mérnökszervezet képviselője. Az iszapkezelő telepnél végeztek a munkákkal. Ott a víztelenítés hatásfokának növelését kell még elérni és a berendezések tartós elvárt kapacitását kell biztosítani.
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás tervezi, hogy a projekt előkészítése során objektív okokból kimaradt, de a rendszer biztonságos működtetéséhez szükséges kiegészítő beruházásokat is megvalósítja, amihez többlettámogatási forrásokhoz jutott. Ilyenek például a települési folyékony hulladék fogadását és előkezelését biztosító létesítmények, a beérkező szennyvizek átemelését, előkezelését biztosító berendezések felújítása és a kezelő épületek építészeti rekonstrukciója.

Utolsó frissítés: 2015-06-23