a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális
Ünnepélyes átadás
2015. november 9, Hétfő
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a nagyatádi kistérség egyik legjelentősebb környezetvédelmi fejlesztését, az Európai Unió támogatásával megvalósult szennyvízberuházást. Az 5 milliárd forintos nettó költségvetésű program során kiépült a csatornarendszer Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany településeken és Nagyatád-Kivadár városrészén. A projekt részeként korszerűsítették a nagyatádi szennyvíztisztító telepet is.
Elkészült a bővített szennyvíztelep
2015. szeptember 11, Péntek
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a próbaüzem sikeres lezárását követően augusztus 17-­én átvette a Kivitelezőtől a szennyvíz tisztítótelep fejlesztési munkáit, és ettől a naptól a kijelölt üzemeltető, vagyis a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) már a korszerűsített létesítmények segítségével tisztítja a térségben összegyűjtött és elvezetett szennyvizeket. Hangzott el a műszaki ellenőri feladatokkal megbízott Mérnökszervezet legutóbbi megbeszélésén Nagyatádon. Az átadás során azonosított kisebb hibákat a Vállalkozó kijavította, az üzembe helyezést követően a kibővített szennyvíztelepen elkezdődött a garanciális időszak, amely 24 hónapig tart.
Jó ütemben haladnak a rákötések
2015. augusztus 24, Hétfő
Június 8-a óta tart a Nagyatád és környéke szennyvízcsatorna-hálózat próbaüzeme. A rendszerhez 9 település tartozik. Valamennyi helyen folyamatosak a lakossági rákötések.
Nagy az érdeklődés a csatornarákötésekre Háromfán és Bakházán
2015. jlius 20, Hétfő
Háromfán kétszázan, míg Bakházán ötvenen igényelték az új csatornahálózatra való rákötést. A tényleges rákötések június elején kezdődtek. Ekkor kezdődött a próbaüzem. Háromfán már 130 család élvezheti a hálózat előnyeit, ennyien kötöttek rá ugyanis fizikailag a rendszerre.
Jól haladnak a rákötések Görgetegen és Rinyaszentkirályon
2015. jlius 17, Péntek
Görgetegen háromszázan, míg Rinyaszentkirályon százan igényelték az új csatornahálózatra való rákötést. A tényleges rákötések egy hónapja kezdődtek, amikor a próbaüzem indult. Görgetegen 70 család élvezheti a hálózat előnyeit, míg Rinyaszentkirályon 30 lakás kötött rá fizikailag is a rendszerre.
Véget ért a szakmai próbaüzem
2015. jlius 13, Hétfő
Ma zárult a nagyatádi szennyvíztisztító telep szakmai próbaüzeme, ami hat hónapig tartott. Az utolsó záró mintavétel ugyancsak megtörtént. A mérnökszervezet a hétfői megbeszélésen megállapította: a szennyvíztisztító megfelelően működik. Rövidesen megkérik az üzemeltetési engedélyt.
Problémamentesek a rákötések Lábodon
2015. jlius 8, Szerda
A Nagyatád és környéke csatornahálózat kiépítése 9 települést érint. A rendszer elkészült. Pontosan egy hónapja tart a próbaüzem. Most már az ingatlantulajdonosokon a sor, hogy a saját területükön kiépítsék a vezetéket, és rákössenek a hálózatra. Lábodon jó a rákötési arány.
Jól vizsgázik a bővített szennyvíztelep
2015. jnius 22, Hétfő
A szennyvíztelep próbaüzeméről, a hátralévő munkákról, valamint az iszapkezelő telepnél még feladatot adó tevékenységekről kérdeztük Jeszták Lajos létesítményi főmérnököt.
Elkezdődtek a lakossági rákötések
2015. jnius 19, Péntek
A Nagyatád és környéke csatornahálózat kiépítésének jelentős része elkészült. Ez azt jelenti, hogy lehető válik az ingatlanok döntő többségének rákötése a szennyvízelvezető rendszerre.
Teljes próbaüzemre állt át a szennyvíztelep
2015. jnius 2, Kedd
Az elmúlt négy hónapban részleges próbaüzem zajlott a nagyatádi szennyvíztelepen. Május utolsó hetében azonban átállt a teljes próbaüzemre.
Utolsó frissítés: 2015-11-09