a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Nagy az érdeklődés a csatornarákötésekre Háromfán és Bakházán

2015. jlius 20, Hétfő
Háromfán kétszázan, míg Bakházán ötvenen igényelték az új csatornahálózatra való rákötést. A tényleges rákötések június elején kezdődtek. Ekkor kezdődött a próbaüzem. Háromfán már 130 család élvezheti a hálózat előnyeit, ennyien kötöttek rá ugyanis fizikailag a rendszerre.

Brantmüller Zoltán, Háromfa polgármestere elmondta: a 750 lakosú településen 310 ingatlan található. A családi ház tulajdonosok csaknem 70 százaléka élt eddig a lehetőséggel, és kiépítette a saját területén a rákötést. Nagyon jól haladnak a munkákkal, az emberek fontosnak tartják a csatornahálózathoz való csatlakozást – tette hozzá.
Nagy Tibortól, Bakháza polgármesterétől megtudtuk: a 200 lakost számláló faluban ötvenen jelezték igényüket, hogy szeretnének rákötni a rendszerre. A településen 60 ingatlan található.
Akiknek nincs lehetőségük a munkát házilagosan kivitelezni, azok igénybe vehetik szakember segítségét. Fontos tudnivaló: a házi bekötés kialakítását jelezni kell az önkormányzatnál, amely biztosítja az igénybejelentéshez szükséges nyomtatványt és megszervezi a csoportos az átvételt is. A szolgáltató az átvételért úgynevezett felülvizsgálati díjat számít fel. A próbaüzem alatt ez a díj kedvezményes, csupán 1000 Ft, ám ezt sem kell megfizetni, mert átvállalja a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás. Azon ingatlantulajdonosnak, aki ez idő alatt nem köt rá a rendszerre, már meg kell fizetnie a felülvizsgálat teljes költségét, ami 15.113 Ft. Érdemes hát a következő 1 hónapban még rácsatlakozni az új csatornahálózatra.

Utolsó frissítés: 2015-08-11