a honlap felülete akadálymentes
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Aktuális

Elkészült a bővített szennyvíztelep

2015. szeptember 11, Péntek
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a próbaüzem sikeres lezárását követően augusztus 17-­én átvette a Kivitelezőtől a szennyvíz tisztítótelep fejlesztési munkáit, és ettől a naptól a kijelölt üzemeltető, vagyis a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) már a korszerűsített létesítmények segítségével tisztítja a térségben összegyűjtött és elvezetett szennyvizeket. Hangzott el a műszaki ellenőri feladatokkal megbízott Mérnökszervezet legutóbbi megbeszélésén Nagyatádon. Az átadás során azonosított kisebb hibákat a Vállalkozó kijavította, az üzembe helyezést követően a kibővített szennyvíztelepen elkezdődött a garanciális időszak, amely 24 hónapig tart.

Nagyatád szennyvíztelepének biológiai kapacitását kellett fejleszteni, de az iszapkezelés korszerűsítését is elvégezték. Az uniós beruházás részeként új biológiai tisztító műtárgyat helyeztek üzembe, a régit felújították, illetve a korszerű iszapkezelő telepen a szennyvíziszapot alkalmassá teszik mezőgazdasági hasznosításra. Jeszták Lajos létesítményi főmérnök, a Mérnökszervezet képviselője hangsúlyozta: a társult településeken a csatornahálózatot is üzembe helyezték - a lakossági rákötések június 8­tól valamennyi településen lehetővé váltak -, a rendszeren kiépített átemelők szaghatás kezelésének próbaüzeme megkezdődött, ami várhatóan október 29­ig tart. A rendszerhez csatlakozó lakosoknak azért fontos ez a dátum, mert addig a fogyasztóknak a szennyvízkibocsátás után nem kell csatornadíjat fizetniük.
A csatornahálózaton még néhány helyen dolgoznak a szakemberek. A kivitelező, Szabadics Zrt. építésvezetője, Pólya Gábor elmondta: Bakházán, Taranyban és Lábodon még nem végeztek teljesen. Ugyanis a magas talajvíz miatt irányított fúrásokra van még szükség, de akad olyan helyszín is, ahol a korábban elkészült szakaszt kell javítani. A szakember szerint szeptember végére mindenhol elkészülnek a munkákkal.

Utolsó frissítés: 2015-09-16