a honlap felülete akadálymentes
Viziközmű társulat
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Viziközmű társulat / Hírek

Beszámoló a küldöttgyûlés elõtt

2011. februr 10, Csütörtök
Küldöttgyűlésen adott számot az elmúlt idõszak munkájáról 2011. február 8-án a Rinyamenti Víziközmű Társulat. A lábodi művelődési házban 2517 lakost képviselt a 9 településről érkező 36 küldött. Tizen hiányoztak, az ő részvételükkel lehetett volna teljes a csatornaprogramban résztvevők képviselete.

A küldöttgyűlés témái az alábbiak voltak:

- Az Intézőbizottság Elnökének beszámolója a Társulat eddigi munkájáról
- A magánszemélyi hozzájárulás lakás-takarékpénztári szerződésen keresztül történõ megfizetésének futamidő- és határidő-módosítása
- A jogi személyek hozzájárulásának megfizetési határidő-módosítása
- Döntés az alapszabály módosításáról a fenti két pont tekintetében.
- A hozzájárulás megfizetésének módja ingatlan eladása esetén.
- Egyebek

Az intézőõbizottság beszámolója szólt arról, hogy a Rinyamenti Víziközmű Társulat több mint 73,5%-os szervezettséggel alakult meg 2010. április 22-én. Júniusban küldték ki a fizetési kötelezettségrõl szóló értesítéseket, s ezt követően megkezdõdtek a lakossági befizetések. A Társulat irodát nyitott Nagyatádon a Baross G. 5/A szám alattm ahol egy ügyintéző fogadja az érdeklõdõket. Az iroda ügyfélfogadási rendjét úgy alakították ki, hogy minden hónap 3. hetében az ügyintéző személyesen keresi fel a településeket - mindenhova előre jelzett azonos idõben érkezik, s a helyszínen lehet hozzá kérdéssel fordulni és a havi díjat befizetni.

Megtudtuk azt is, hogy a lakás-takarékpénztári szerződést kötő ingatlantulajdonosok 10-20 százalékának fizetési hátraléka van. A résztvevők fontosnak tartották ennek a kezelését, hogy ne halmozódhasson fel egy családnál sem túlzott tartozás. Lábodon a képviselõ-testület olyannyira felelõsséget érez a csatornaprogram megvalósulása miatt, hogy a fizetéssel elmaradókat személyesen keresik fel, s igyekeznek meggyőzni a rendszeres teljesítésrõl. Nagyon fontos, hogy a 1950 Ft havi befizetés rendszeres legyen, elmaradásával ne halmozódjon fel elviselhetetlen hátralék.

Utolsó frissítés: 2013-04-08