a honlap felülete akadálymentes
Viziközmű társulat
Friss hírek
Ünnepélyes átadás
Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a...
Elkészült a bővített szennyvíztelep
A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás, mint beruházó a...
Kapcsolat
Nagyatádi Regionális
Szennyvíztársulás


7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Telefon: +36-82/504-501
Telefax: +36-82/504-555
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Keresés
Oldaltérkép
        Viziközmű társulat / Hírek

Ülésezett a Társulat

2015. mjus 3, Vasárnap
A Rinyamenti Víziközmű Társulat április végén tartotta éves közgyűlését Lábodon. Az érintett 9 település küldöttei megszavazták az elmúlt évi beszámolót, valamint meghatározták annak részleteit, hogyan tudnak a további csatlakozók rákötni a rendszerre.

Ormai István, a társulat elnöke javaslatot tett egy új részletfizetési lehetőségre, amely a következő 1 évben áll az új csatlakozók rendelkezésére. A résztvevők megállapodtak abban, hogy akik élnek ezzel a lehetőséggel azoknak két év alatt kell a részleteket kifizetniük. Az új lehetőségről külön tájékoztatja a Társulat az ingatlantulajdonosokat. 

A küldöttgyűlésen elhangzott az is, hogy hamarosan megkezdődhet a házi bekötések előkészítése. Június 8-án indul a csatornahálózat próbaüzeme, akkortól lehet a háztartásoknak rácsatlakozniuk a rendszerre. A szolgáltató (DRV) a háromhónapos próbaüzem időszakában csoportosan veszi át a házi bekötéseket. A Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás átvállalja az ingatlantulajdonosok helyett az átvételért fizetendő felülvizsgálati díjat. Tehát, aki a 3 hónapos próbaüzem alatt - június 8. és szeptember 8. között csatlakozik a rendszerre, annak nem kell fizetnie

- az átvétel felülvizsgálati díját

- szennyvízdíjat a próbaüzem alatt.

A küldöttgyűlésen beszámolt a településeken folyó munkák állásáról Pólya Gábor, a Szabadics Zrt. építésvezetője. Elomndta, hogy Ötvöskónyiban 97 %-os készültségben van a szennyvízhálózat építése. A gerincvezetékből még 136 métert kell kiépíteni, ehhez azonban egy speciális kivitelezést vesznek igénybe, ez pedig a kitakarás nélküli irányított fúrás. Ezt a speciális technikát több faluban is „bevetik”, ahol a domborzati viszonyok nem teszik lehetővé a hagyományos mélyépítési megoldást. Itt a nyomóvezetékből kell kiépíteni még 150 métert a Kónyi utcában. A 2 átemelő környezetét rövidesen parkosítják.

Kutason 96 %-os a készültség, a Szellő utcában 600 méter gerincvezetéket helyeznek még el, amihez ebben a hónapban még egy vállalkozót bevonnak. A 4 átemelő környezetét már rendbe is tették. Lábodon 92 %-os készültségről beszélt a szakember. A Lenin utcában 170 méter gravitációs vezetéket kell kiépíteni, valamint a lábodi csatornahálózatot a kislábodival kell összekötni. Görgetegen 98 %-os a készültség, tulajdonképpen összeállt a rendszer. 8 tisztítóaknát helyeznek még el, a napokban rákötnek az átemelőre, és kezdik a parkosítást. Rinyaszentkirályon és Kivadáron teljesen készen vannak a munkákkal, a tereprendezés is befejeződött. Taranyban még szükség lesz a korábban említett irányított fúrásra az egyik átemelőnél. A tereprendezés hamarosan kezdődik. Bakházán 83 %-os a készültség, 350 méter vezeték kiépítése van vissza. A gerincvezeték elkészülte után kezdődik a tereprendezés. Háromfán csaknem 98 %-os a készültség, az önkormányzat előtt van vissza egy 350 méteres szakasz.

A következő hónapokban folytatódnak a végleges úthelyreállítások is. Nagyatád és környéke csatornahálózatának fejlesztésében elkészült a 27 közterületi átemelő is, amelyek majd fogadják és továbbítják a szennyvizet Nagyatádra, a megújult szennyvíztelepre..

Utolsó frissítés: 2015-05-03